Nyitólap    Köszöntő    Hírek    MOHOSZ    Tagegyesületeink    Társ/Megyei szövetségek   Vendégkönyv  
 

 Ifjúsági utánpótlás nevelés

 

A Horgász Egyesületek Somogy megyei Szövetsége nagy hangsúlyt fektet az ifjúsági utánpótlás nevelésre. A Szövetség célja, hogy a szabadidő jobb kihasználása érdekében a gyerekekkel megismertesse a horgászat örömeit, és ezen keresztül a természet szeretetére, védelmére nevelje őket. Anyagilag és szakmailag támogatja azon egyesületeket amelyek gyerektáborokat szerveznek. A Szövetség évek óta nagy sikerrel szervezi és rendezi meg a tagegyesületei gyermekhorgászai részére ingyenes gyermek-horgász táborát.

Gyermek horgásztábor

 

A Horgász Egyesültek Somogy megyei Szövetsége meghirdeti a gyermek- és ifjúsági horgásztáborát 2017. évre a tagegyesületei részére

 

 

Ideje:              2017. 06. 27. – 07. 02.

Helye:             Kaposvár-Töröcske Töröcskei tavi Vackor tanya

 

 

A táborban részt vehet 9-14 év közötti fiú és leány gyermek horgász.

Minden egyesület 1 fő gyermeket delegálhat, további jelentkezésre is van lehetőség, a sorrendiség megjelölésével a férőhely erejéig (30 fő).

 

A tábor költsége: gyerekek: 1.000,- Ft, delegáló egyesület: 1.000,- Ft/fő.

 

A gyermek hozzon magával szülői igazolást, megfelelő ruházatot, tisztálkodó felszerelést, horgászfelszerelést, etetőanyagot, illetve ha a gyerek igényli, akkor palackos ásványvizet. A táborban teljes ellátást kapnak, így csak minimális költőpénzre lesz szükségük.

 

Jelentkezés határideje: 2017. június 10.,

 

a Szövetségnél e-mailban, vagy írásban (somogyhesz@gmail.com; 7400 Kaposvár, Füredi u. 18.)

 

Érkezés a táborba 27-én (kedden) 11.00 óráig, ebéd, vacsora, távozás a táborból 02-án (vasárnap) délelőtt 11.00 óráig, a reggelit követően.

 

2 fő tanári felügyelő, táborvezető és 2 fő 18 éves versenyhorgász fogja a gyerekeket szakmailag felügyelni és oktatni.

 

 

K a p o s v á r,  2017. május 22.

 

 

                                                                                                     Fülöp József

                                                                                                              elnök

 

 

Felhívás az II. Somogyi Vizeken horgászvetélkedőre

 

A Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége az általános iskolák között második alkalommal kiírja a Somogyi Vizeken elnevezésű Ifjúsági Horgászvetélkedőt. A vetélkedőre a Szövetség tevékenységi területén elhelyezkedő általános iskolák 4 fős csapatai nevezhetnek. A verseny célja, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék Somogy megye természetes vizeinek élővilágát és megismerkedjenek a horgászat alapjaival. A verseny központi témakörei: víz, hal, környezet.

 

 A versenyen résztvevő csapatok a fenti célok elérése érdekében kétfordulós elméleti levelező versenyen mérik össze tudásukat. A levelező fordulók zárásaként a csapatok egy helyszíni vetélkedőre jutnak tovább, ahol kiderül, hogy melyik csapat ismeri legjobban a somogyi vizeket. A 2017. évben a szellemi tudás tesztelése mellett sor kerül egy közös csapat horgászversenyre is.  A verseny döntőjére a tervek szerint a nagybajomi horgásztavon kerül sor tavasszal.  Az első csapat egy egy hetes ingyenes horgásztábor részvételt nyer, illetve az 1-3 helyezett értékes tárgyjutalomban részesül.

 

A vetélkedő során a feladatok megoldásához elengedhetetlenül szükséges négy lelkes általános iskolás fiatal (10-15 éves korig), egy környezetszerető-támogató tanár (aki egyben a csapatvezető), egy rendszeresen olvasott e-mail cím, kreativitás, csapatszellem, valamint könyvtár- és internet használati ismeretek.

 

A nevezéseket 2017. február 10-ig várjuk a lenti címre a mellékelt nevezési lapon.  Nevezési díj nincs!!! A nevezéseket beküldhetik e-mailon (somogyhesz@freeamil.hu), vagy írásban, a borítékra kérjük, szíveskedjenek ráírni a következő szöveget:

 

”II.  SOMOGYI VIZEKEN HORGÁSZVETÉLKEDŐ„

 

Amennyiben a vetélkedővel kapcsolatban további kérdések merülnének fel, abban az esetben örömmel állunk rendelkezésükre.

 

 

 

2016. évben kiírta a „Somogyi vizeken” c. horgász vetélkedőjét 10-14 év közötti általános iskolás gyermekek részére:

 

Felhívás az I. Somogyi Vizeken horgászvetélkedőre

 

A Sporthorgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége az általános iskolák között első alkalommal kiírja a Somogyi Vizeken elnevezésű Ifjúsági Horgászvetélkedőt. A vetélkedőre a Szövetség tevékenységi területén elhelyezkedő általános iskolák 4 fős csapatai nevezhetnek. A verseny célja, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék Somogy megye természetes vizeinek élővilágát és megismerkedjenek a horgászat alapjaival. A verseny központi témakörei: víz, hal, környezet.

 

 A versenyen résztvevő csapatok a fenti célok elérése érdekében kétfordulós elméleti levelező versenyen mérik össze tudásukat. A levelező fordulók zárásaként a csapatok egy helyszíni vetélkedőre jutnak tovább, ahol kiderül, hogy melyik csapat ismeri legjobban a somogyi vizeket. A 2016. évben a szellemi tudás tesztelése mellett sor kerül egy közös csapat horgászversenyre is.  A verseny döntőjére a tervek szerint a nagybajomi horgásztavon kerül sor tavasszal.  Az első csapat egy egy hetes ingyenes horgásztábor részvételt, illetve az 1-3 helyezett értékes tárgyjutalomban részesül.

 

A vetélkedő során a feladatok megoldásához elengedhetetlenül szükséges négy lelkes általános iskolás fiatal (10-15 éves korig), egy környezetszerető-támogató tanár (aki egyben a csapatvezető), egy rendszeresen olvasott e-mail cím, kreativitás, csapatszellem, valamint könyvtár- és internet használati ismeretek.

 

A nevezéseket 2015. december 01-ig várjuk a lenti címre a mellékelt nevezési lapon.  Nevezési díj nincs!!! A nevezéseket beküldhetik e-mailon (somogyhesz@freeamil.hu), vagy írásban, a borítékra kérjük, szíveskedjenek ráírni a következő szöveget:

 

”I.  SOMOGYI VIZEKEN HORGÁSZVETÉLKEDŐ„

 

Amennyiben a vetélkedővel kapcsolatban további kérdések merülnének fel, abban az esetben örömmel állunk rendelkezésükre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címünk: 7400 Kaposvár, Füredi u. 18. - Telefon: +36 82 317 776